Delgine 3D Tools & Content DeleD Community Edition
Forums
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Scrolling really "laggy"
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    DeleD Community Edition Forum Index -> DeleD Community Edition
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nocturn
DeleD PRO user


Joined: 08 Aug 2004
Posts: 635

PostPosted: Wed Mar 09, 2011 5:00 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe i can add something, i had the same problem a while ago (thread). The Mouse "stuck" in 2D View, i needed to scroll around half my desk to get somewhere. In 3D View however everything worked as usual. Back then i thought maybe the drivers needed to be updated but that was not the case. Funny enough when i loaded a snapshot of my machine that had still the old drivers it worked.
Back to top
View user's profile Send private message
tkunze
Member


Joined: 16 Mar 2011
Posts: 2

PostPosted: Wed Mar 16, 2011 5:23 pm    Post subject: Reply with quote

I have the same problem since a couple of month on Windows7 64bit with nVidia graphic cards. On my other PC running the same OS with ATI everything works fine.

If i remember correctly the issue happened after an driver update. However i did a clean install of the complete system but still the same issue.

Zoom all and zoom with the mousewheel works fine. Only if i press the right mouse butten and move around in a 2D view it is not usable slow.

Edit
Obviously this is a driver issue. I switched back to version 197.45 from June 2010 and now it works. If i go back to the current driver the same problem again.
Back to top
View user's profile Send private message
AWM Mars
Member


Joined: 06 Jan 2010
Posts: 1193
Location: Wilts England

PostPosted: Sat Jun 18, 2011 11:21 am    Post subject: Reply with quote

Just to update this post.
I recently moved my DeleD installation, along with project files etc.

I openned DeleD, started a new project and all the 2D views were extremely laggy, yet the 3D view flew along.

I revisited this post to see if there was any further developments, and thought I would try my previous solution, which surprisingly worked again. (Open existing project and create a cube, delete it, save the file and restart DeleD, all is fixed)

I have no logical explaination why this is the solution, or why the problem exists in the begining, I do however suspect Vista has something to do with this. I have cleaned and checked my registry for spurous entries, updated my graphics drivers, rolled them back, did a clean install, without any improvements, until I did 'my solution'.
_________________
Politeness is priceless when received, cost nothing to own or give, yet some cannot afford.

Checkout:
http://www.awm.mars.yourinside.com/
http://www.bccservices.co.uk
http://www.localtradecheck.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jeroen
Site Admin


Joined: 07 Aug 2004
Posts: 5324
Location: The Netherlands

PostPosted: Sun Jun 19, 2011 7:59 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for the update AWM, very helpful. Smile I'm still at a loss about the exact cause of this problem. It seems to be a driver issue, like others suggested, but then again, why would your solution work if it was only a driver problem?

As long as we don't know the exact cause, trying to improve the code would be a waste of time. Let's gather more info and "solutions" here.
_________________
Check out the gallery, our DeleD Wiki and Youtube videos!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Spaddlewit
Member


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 244
Location: Florida, United States

PostPosted: Fri Jul 22, 2011 2:23 am    Post subject: Reply with quote

The last version of nVidia drivers to work on Windows 7 x64 with DeleD is 257.21.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JoeRod
Member


Joined: 22 Dec 2011
Posts: 4
Location: France

PostPosted: Mon Jan 02, 2012 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

I have the same problem now.

windows 7 64bit
Graphic card nvidia gtx560TI with the last driver

How to repair that
I try to reinstall DeleD and it does the same ,only the 3d view is ok
2d view are laggy
Back to top
View user's profile Send private message
AWM Mars
Member


Joined: 06 Jan 2010
Posts: 1193
Location: Wilts England

PostPosted: Tue Jan 03, 2012 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

You might try this:

1) Completely uninstall DeleD from your system (make backups of any of your textures, models, prefabs, plug-ins, etc). Manually delete any residual files.
2) Use a registry cleaner on your system.
3) Install/Update the latest graphics drivers.
4) Restart your system to clear anything lurking in memory.
5) Install DeleD from the latest version off the website.
6) Change the grid settings to say 100x100 in DeleD.
7) Shutdown DeleD and restart it again.
8 ) Drop a cube into a 2D window and try scrolling about.

I may not be everything above that is the cause, but it is something that I did, that seemed to free up the laggy viewports. If that works for you, all well and good. This is what I did, which seemed to cure the situation, albeit I don't know why.
Do not use the 'Update' deled.exe file, as I suspect this does something to the registry or something. I even discovered 2 versions of DeleD running at the sametime once.
_________________
Politeness is priceless when received, cost nothing to own or give, yet some cannot afford.

Checkout:
http://www.awm.mars.yourinside.com/
http://www.bccservices.co.uk
http://www.localtradecheck.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JoeRod
Member


Joined: 22 Dec 2011
Posts: 4
Location: France

PostPosted: Tue Jan 03, 2012 6:25 pm    Post subject: Reply with quote

Work one time only Sad

I've tried other version (2.41 and 2.0.1lite) find with google and is the same problem
Back to top
View user's profile Send private message
Jeroen
Site Admin


Joined: 07 Aug 2004
Posts: 5324
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 7:58 am    Post subject: Reply with quote

AWM Mars wrote:

Do not use the 'Update' deled.exe file, as I suspect this does something to the registry or something. I even discovered 2 versions of DeleD running at the sametime once.


The update .exe is just the same executable as found in the complete package.

I still have no idea what causes this particular problem, other than a driver mismatches or something.
_________________
Check out the gallery, our DeleD Wiki and Youtube videos!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
AWM Mars
Member


Joined: 06 Jan 2010
Posts: 1193
Location: Wilts England

PostPosted: Wed Jan 04, 2012 8:34 am    Post subject: Reply with quote

JoeRod wrote:
Work one time only Sad

I've tried other version (2.41 and 2.0.1lite) find with google and is the same problem


Hmm.. the fact it worked one time, shows something is being altered after opening the programe for the first time. The issue for some people has been around for quite a few versions. Strange thing is, for me, after working for the first time, it always worked, unless I upgraded.

@Jeroen
Yes I figured that, but you know how cranky Windows can be. I mean, who would write a OS that puts configurable files into locked folders?
_________________
Politeness is priceless when received, cost nothing to own or give, yet some cannot afford.

Checkout:
http://www.awm.mars.yourinside.com/
http://www.bccservices.co.uk
http://www.localtradecheck.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
SayClay
Member


Joined: 20 Dec 2006
Posts: 1

PostPosted: Sun Jan 08, 2012 11:54 pm    Post subject: lag Reply with quote

This may be my first entry although I have been reading these forums for quite some time.
I ran across the lagging in the 2D windows also. What I did was load one of the supplied models, tried it and it worked fine. Then I closed that model and went back to what I was doing and everything was fine.
Why...I haven't a clue, but it worked for me. Confused
8800GT, AMD 2.8, 3gig
Back to top
View user's profile Send private message
fik
Member


Joined: 11 Oct 2006
Posts: 303

PostPosted: Wed Jan 11, 2012 1:24 am    Post subject: Reply with quote

Sorry not been around for quiet some while, have been looking in and see this problem keep cropping up. Finally got some time to look at tonight .
So here we go a late xmas pressie for all Very Happy
Try this new deled exe file just replace one in your base Deled folder (after renaming/backing up old one of course)

Link to => http://www.mediafire.com/download.php?mlakaz43x7kjzf0

And a late happy new year to all as well or a very early one Laughing


Last edited by fik on Wed Jan 11, 2012 8:32 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
AWM Mars
Member


Joined: 06 Jan 2010
Posts: 1193
Location: Wilts England

PostPosted: Wed Jan 11, 2012 10:28 am    Post subject: Reply with quote

Thanks fik,

Now you have once again amazed us with your prowess, can you tell us what was the cause? If for no other reason, so I can use that information at my next party, so I can sound intelligent Laughing
_________________
Politeness is priceless when received, cost nothing to own or give, yet some cannot afford.

Checkout:
http://www.awm.mars.yourinside.com/
http://www.bccservices.co.uk
http://www.localtradecheck.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jeroen
Site Admin


Joined: 07 Aug 2004
Posts: 5324
Location: The Netherlands

PostPosted: Wed Jan 11, 2012 12:05 pm    Post subject: Reply with quote

Whoa, fik, good work! Although I can't test this myself as I never experienced the problem in the first place. Wink

Anyway, what was the cause of this strange bug?? I'm eager to know!

@AWM: you have parties at which you can talk about DeleD? Shocked Invite me for the next one please! Very Happy
_________________
Check out the gallery, our DeleD Wiki and Youtube videos!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
AWM Mars
Member


Joined: 06 Jan 2010
Posts: 1193
Location: Wilts England

PostPosted: Wed Jan 11, 2012 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

Jeroen wrote:

@AWM: you have parties at which you can talk about DeleD? Shocked Invite me for the next one please! Very Happy

Nah, I just hover around the entrance door, so I can catch people on the way in and out lol.
_________________
Politeness is priceless when received, cost nothing to own or give, yet some cannot afford.

Checkout:
http://www.awm.mars.yourinside.com/
http://www.bccservices.co.uk
http://www.localtradecheck.co.uk
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    DeleD Community Edition Forum Index -> DeleD Community Edition All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum